Известие

Collapse
No announcement yet.

Изпускателна система

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Изпускателна система

Колеги,има ли смисал от всичките гърнета които стоково са заложени в 155,с катализатора стават 4 на брой?Няма ли да е по-добре /като казвам по-добре имам предвид на мотора да му е по-леко да издиша а от там и да побягва повече/ с катализатор или резонатор плюс крайно голямо гърне?
    Alfa Romeo 155 1.7 TS

Първоначално публикувано от beili Покажи съобщение
    Колеги,има ли смисал от всичките гърнета които стоково са заложени в 155,с катализатора стават 4 на брой?Няма ли да е по-добре /като казвам по-добре имам предвид на мотора да му е по-леко да издиша а от там и да побягва повече/ с катализатор или резонатор плюс крайно голямо гърне?
    Ако се направи като хората би трябвало да има някакъв положителен ефект ,но...
    Според мен обаче изпускателната система влияе пряко и на пълненето на цилиндрите с горивната смес (колкото и шантаво да звучи) и това се отразява наи-много на високи обороти...
    Ако се направи (да повторя) всичко както си трябва ,трябва да е в + операцията...
    Има компетентни хора тук ,да пишат те...
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

До колкото съм чувал и чел, нищо друго освен специално разчетена генерация няма да има положителен ефект. Има се в предвид, че трябва да се прецени точно дебита на газовете през генерацията, защото инак стават грешки. По-шиорки или по-тесни тръби имат почти един и същи ефект - отрицателен. Изпускателната система е съвкупност от гърнетата и тръбите, и е разчетена заводски да осигурява нормална работа на двигателя. Ако всичко по генерацията е нормално (няма дупки или запушвания) колата би трябвало да си върви както пише по книга
      Е, спортната генерация (пак натъртвам - специално разчетена за модела) е съвсем друго вече ... ма надали някой ще се бръкне с пари като за 1/3 от колата си за такова нещо ... Преди години попаднах в нета на обява за спортна генерация стандарт DTM за 155 - ама беше с еба.и ценатаааа
      155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
      Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

На двигателите с вътрешно горене испускателните търби са така изчислени че да позволяват,да го наречем, насочено движение на флуида и да се получи пълно изпразване на горивната камера в следствие на увличане от потока на флуида.При промяна на тоз поток се намалява коифициента на полезно диствие на агрегата в следствие на обемен остатък в горивната камера ,от кадто следва и намалено пълнете на работния обел с необходимото количество атмосверен въздух за достигане на максимално отделена мощност от пълното изгаряне на доставеното гориво.Затова при агрегатте за постигане на максималната мощност е необходимо да се подържат обороти в порядъка на 5500...5700 при което се постига тъи наречение ''резонанс'' на агрегата,Ако някои е бил моделист и се е занимавал с двигатели за модели работещи с спирт,етър и рециново масло знае как става това максимално ''изцеждане'' на двигателчето с вкарването му в режим на ''резонанс'' и пищи на умряло с около 20.....25000 оборота и двоино конусните изпускателни търби стават червени но след състезанието става само за кофата за боклук
        sigpicAlfa Romeo 155 1,8 8V TS ; Suzuki Vitara

Който не може да си купи FERRARI,си купува ALFA ROMEO.....

Comment

Това се опитах и аз да намекна за изпускателната система...

А тези двигателчета ги знам до болка ,баща ми преди се зенимаваше с такива моделчета...

Comment

Проблем си е ако се промени нещо в изпускателната система,билото спрямо налягането или скоростта на отработените газове. Аз си патих като изпразних катализатора- ламбда сондата взе да си бърка показанията защото газовете излизаха по-бързо от необходимото и сондата отчиташе бедна смес , от което следва сондата да я обогати и ефекта е високи обороти на празен ход и повишен разход.
            EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
            EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
            NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Значи тези които казват,че си правят права генерация и колата се отпушва,дрънкат глупости така ли?
              Alfa Romeo 155 1.7 TS

Comment

зависи,ако преди това са имали проблем с нещо по изпскателната система,може и да им сее отпшила колата,но това не значи че върви като по "учебник" или пък повече.
                А можеби и различният звук ни кара да мислим че върви повече.
                EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Кoлеги, имам два глупави вупрoса; всички ли кoлектoри за 155 са еднакви? Примернo, има ли разлика между кoлектoрите на една 155 1.7 и 1.8 ?
                  И другия глупав въпрoс е, мoже ли двигателя да се пoвдигне за да не кеси тoлкoва цялата изпускателна система?
                  Alfa Romeo 1.8 Twin Spark Sport 129cv

Comment

1,7-,1,8-2,0 8 клапана са със еднакъв колектор.

Comment

Първоначално публикувано от beili Покажи съобщение
                      Значи тези които казват,че си правят права генерация и колата се отпушва,дрънкат глупости така ли?
                      Ми сам прецени,значи Бай Ганьо се е сетил,че с една права тръба от скеле 'строително' може да направи колата 'крушум' а ония там глупаци из заводите производители ми наредили разни непотребни кюнци та сОпели колицата......
                      Alfa 155 1.9TD '97 EX
                      Alfa 166 2.4 JTD EX
                      Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Те тия в заводите производители мислят за много повече неща от едното "вървене". Мислят за шум, екология, резонанс...

Аз имам друго питане, леко спам, но в духа на темата - при чистия некомпютъризиран дизел нещата са доста по-прости в това отношение, предполагам ?
                        AR 166 2,4 jtdm
                        NT II 2,7 tdi
                        Peugeot 206 1,1
                        AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

Колега аз съм с резонаторно гърне.. да ти кажа има май разлика в звука (май се реже повече) така я взех така че нямам наблюдение дали върви повече.. Но звука е готин
                          155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Първоначално публикувано от reloading Покажи съобщение
                            Колега аз съм с резонаторно гърне.. да ти кажа има май разлика в звука (май се реже повече) така я взех така че нямам наблюдение дали върви повече.. Но звука е готин
                            Едно време (преди 5 години примерно) когато алф вървеше що годе наравно с разни нови бегачки 16 клапанови си беше, и все още е с целия си набор от гърнета... Вместо да слагате разни измислици ги инвестираите тея пари в двигателя... (ревизия на глава, преглед смяна на сегменти лагери и тн)!

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
                              Едно време (преди 5 години примерно) когато алф вървеше що годе наравно с разни нови бегачки 16 клапанови си беше, и все още е с целия си набор от гърнета... Вместо да слагате разни измислици ги инвестираите тея пари в двигателя... (ревизия на глава, преглед смяна на сегменти лагери и тн)!
                              Така е.

Comment

Working...
                              X